victor_leksell_press_08.jpg

Victor Leksell

 

Trots att han bara är strax över tjugo förfogar Victor Leksell redan över superhits som Klär av dig, Allt för mig och inte minst Tappat som har passerat tjugo miljoner Spotify-spelningar. Talangen från Torslanda har alltmer vuxit in i rollen som en av vårt lands mest givna popstjärnor. Det var knappast någon slump att P3 i början av 2019 utnämnde honom till Framtidens artist, och gjorde det med orden: ”Att beskriva smärta utan att vara klyschig är svårt, men Victor Leksell har gjort det med bravur.” Om tillkomsten av Tappat berättade Victor för tidningen Chili:

 
 
Tappat var ju en låt som först var tänkt att läggas ut på en känd artist men så började vi jobba med den och tog beslutet att vi skulle släppa den själva. Den handlar om ett break som både jag och en vän upplevt.
— Victor Leksell, Chili
 

2018 och 2019 var viktiga och omtumlande år för Victor, krönt av Rockbjörnen-vinsten i kategorin Årets genombrott, men samtidigt är det bara början på en karriär vars kapacitet i många år till lär fortsätta att kittla vår fantasi.

Agent: Ariya Miveh

 
 
 

Liknande artister