ZiaLiten.jpg

Oscar Zia

 

Senast Oscar Zia släppte ny musik var det höst och året var 2018. Det känns kanske inte som så längesen, men mycket har hänt sen dess.

Hösten 2018 var då Oscar Zia gav ut EP:n ”Din” som handlade om den skräckblandade eufori man känner när man är nykär och har ena foten i ett tivoli och den andra i helvetet. I intervjuer pratade Oscar om hur han precis tagit sig igenom ett krisigt år där han tvivlat på sig själv både som artist och person, men hur han lyckats ta sig ut på andra sidan levande.

Nio månader senare sjunger Oscar uppgivet om att stå utanför en port där man nyss bodde ihop med nån och att ”Odengatan luktar piss”. Fyllehånglen från tidigare låtar är utbytta mot fyllebråk och känslan av att gå hem tillsammans med nån genom natten är utbytt mot att gå hem ensam, röka tre cigg i rad och plocka upp sin telefon som man kastat i marken samtidigt som man undrar var allt gick fel. 

Sin unga ålder till trots har Oscar redan varit med om mycket. Något vi får höra om och uppleva i hans låtar. Han slog igenom redan som 15-åring i ”X Factor” och har fått växa upp och fucka upp samtidigt som han varit en offentlig person. Det är ett extremt slitet uttryck - men det som inte dödar påstås ju göra en starkare och kanske har de senaste årens känslomässiga bergochdalbana gjort honom lite mer självsäker, i alla fall musikaliskt. 

Finns det någon jag kan hålla i
För allting ramlar nu
— Oscar Zia "Finns det nån"
 
 
 

Under hösten kommer tre singlar. Planen är att följa upp dem med ett album våren 2020 och då även åka på turné men redan under hösten lär det bli några mindre spelningar. 

Agent: Uno Friedner

 
 
 

Liknande artister