_16A8950_preview.jpg

Oscar Zia

 

Senast Oscar Zia släppte ny musik var det höst och året var 2018. Det känns kanske inte som så längesen, men mycket har hänt sen dess.

 Hösten 2018 var till exempel Greta Thunberg bara en 15-årig kuf som skolstrejkade för klimatet utanför riksdagen och Oscar Zia gav ut EP:n ”Din” som handlade om den skräckblandade eufori man känner när man är nykär och har ena foten i ett tivoli och den andra i helvetet. I intervjuer pratade Oscar om hur han precis tagit sig igenom ett krisigt år där han tvivlat på sig själv både som artist och person, men hur han lyckats ta sig ut på andra sidan levande. Han sjöng om att shota och hångla i slowmotion och allt såg ljust ut. Men bara för att man lyckas ta sig ur en kris betyder det tyvärr inte att det inte står en ny och väntar runt hörnet. 

 
 
 

Nio månader senare sjunger Oscar uppgivet om att stå utanför en port där man nyss bodde ihop med nån och att ”Odengatan luktar piss”. Fyllehånglen är utbytta mot fyllebråk och känslan av att gå hem tillsammans med nån genom natten är utbytt mot att gå hem ensam, röka tre cigg i rad och plocka upp sin telefon som man kastat i marken samtidigt som man undrar var allt gick fel. 

Agent: Uno Friedner

 
 
 

Liknande artister