Oscar-Enestad-Press-2019-4000px+5.jpg

Oscar Enestad

 

Oscar Enestad är artisten och låtskrivaren från Stockholm. Vid 16 års ålder var Oscar en av de grundande medlemmarna i Skandinaviens största pojkband FO&O. Deras allra första gig var som förband till Justin Bieber - samma år vann gruppen även en grammis för ’Årets Innovatörer’. Med över 82 miljoner streams, otaliga priser, utsåld turné i USA och att ha varit förband till bland annat One Direction, valde bandet att fokusera på sina soloprojekt. Oscar har sedan dess spenderat sin tid i studion med att hitta sitt eget uttryck i text och melodi.

 Melodiskt med starka pop-beats och en touch av indie. Hans falsett och personliga texter sätter en emotionell prägel på hans musik som har starka influenser av The 1975, Years & Years och Troye Sivan. Hans debutsingel ’Heaven on My Skin’ gav en försmak för hans mörkare sound. En egenskriven mystisk låt som berättar med en personlig text, om svårigheterna att älska någon som inte är bra för en. Uppföljarsingeln ’Sign Of My Love’ demonstrerade starkt den musikaliska väg som Oscar har valt att gå och är en personlig låt om kärlek och svartsjuka där man ursäktar sig, då skälet för svartsjukan är att passionen helt enkelt är för stark.

 
 
 

Den 16e februari släppte Oscar sin tredje egenskrivna singel ’I Love It’ som dagen efter release gick direkt in som #16 på Spotify topp 50 och peakade som #5 på Sverigetopplistan. En stark pop-låt med ett budskap om att alla har rätten att älska vem man vill och som han har längtat efter att få dela med sig av.

Senaste singeln ’Vi Var Som Inga Andra’ är Oscar första låt som skrevs på svenska och premiärades live under årets stora Pridefest. En skör, emotionell text tillsammans med ett distinkt gitarriff där Oscar blottar sin sårbarhet och vill uppmana till att våga gå sin egen väg.

Under hösten 2019 väntar fler liveframträdanden och en EP.

Agent: Markus Wiking

 
 
 

Liknande artister