Linnea Henriksson släpper jul-EP och åker på turné!

 
190909_LINNEAH_03_0167.jpg

I vintras trollband Linnea Henriksson både publik och kritiker när hon bjöd på julkonserter i pampiga Vinterträdgården på Grand Hotêl i Stockholm. Linnea spred värme som ett ljus (för att citera Dagens Nyheter) och höjde julstämningen flera snäpp i staden. Nu kommer äntligen chansen för resten av landet att ta del av Linnea Henrikssons julmagi. Den 1 november släpps Jul-EPn ”TILL__FRÅN__” och den 29 november beger hon sig ut på en exklusiv och intim julturné tillsammans med sitt hyllade band.

På EPn ”TILL___FRÅN___” presenterar Linnea julen på sitt sätt. EPn är producerad och arrangerad tillsammans med Johan Eckeborn, som bland annat arbetat med Jonathan Johansson, och innehåller klassiska jullåtar på såväl svenska som engelska och två helt nyskrivna spår. Soundet är storslaget i det lilla. Avskalat, vackert och melankoliskt och Linnea Henriksson fortsätter ta oss lyssnare riktigt nära. Hon låter oss känna med henne och dela julens hoppfullhet, nostalgi och besvikelse. 

Förra året fick vi uppleva Linneas julmagi när hon satte upp en egen julshow på Grand Hôtel. Föreställningen gick för utsålda hus i pampiga Vinterträdgården och både Aftonbladet och Dagens Nyheter gav fyra i betyg.

Linnea Henriksson är också aktuell som en av programledarna för Melodifestivalen 2020.


Julturné ”TILL__FRÅN__” 2019
29 nov
- Luleå, Kulturens hus
30 nov- Skellefteå, Folkparken
3 dec- Göteborg, Stora Teatern
4 dec- Jönköping, Jönköpings konserthus
5 dec- Malmö, Slagthuset
7 dec- Halmstad, Halmstad Teater
8 dec- Vara, Vara Konserthus
13 dec- Nyköping, Culturum
14 dec- Bollnäs, Bollnäs Kulturhus
18 dec- Norrköping, Arbis Bar & Salonger
19 dec- Linköping, Konsert & Kongress
20 dec- Örebro, Hjalmar Bergman Teatern
21 dec- Stockholm, Göta Lejon

 
My Larsson