En av senares års mest otippade och glädjande framgångssagor är den om kompisgänget från Uppsala vars debutsingel Allt du gör och att du finns blev en så remarkabel viral triumf att Spotify kallade till sig bandet för att utreda om det rörde sig om fusk. Det gjorde det nu inte. Låten råkade ”bara” klicka exceptionellt väl med vad publiken önskade ha. Vilket är något av Mares signum i stort. Med träffsäkra texter, snabbhäftande melodier och musikalisk framåtrörelse skildrar de ungdomen, dess eufori och bitterljuva känsla av att den när som helst kan vara över på ett sätt som få andra klarar av.

 
 
Vi har varit väldigt tydliga hela tiden med att vi vill bara göra den typ av musik som vi verkligen brinner för. Vi har inte låtit bolag eller liknande att säga till oss vad vi ska göra.
— Mares, TV4
 

Mares – som i övrigt består av Fredrik Danfors (sång), Albin Egrelius Fredlund (gitarr), Michael Dahnberg (synt) och Fredrik Nilsson (bas) – vill bli störst, men bara om de är bäst. Det är musiken, låtskrivandet och produktionerna som driver kvintetten. Det av många efterlängtade debutalbumet Sunnanvind (2019) befäste gruppens position som en av Sveriges just nu hetaste. Alltsammans förstärkt av utsålda gig och allmänt publiktumult på turnén som följde, bland annat inför tusentals fans på Lollapaloozas största scen. 

Agent: Lina Pettersson

 
 
 

Liknande artister