LOVA släppte sin debutsingel You Me and The Silence tidigare i år som blev kritikerrosad världen över och adderad på A-rotation på P3. Via debutsingeln blev LOVA upptäckt av Polydor UK och signad. Kort därpå släppte hon sin andra singel Insecurities och handlar om just det – osäkerhet. Därefter kom debut-EP:n Scripted Reality.

 
 
You act like I should be so damn grateful for you. As if I’m only here because of you.
— LOVA, I can do better
 

Förra sommaren debuterade LOVA på festivalscenen under den omtalade festivalen Queens Of Pop i Helsingborg & Uppsala tillsammans med andra artister som Icona Pop, Zara Larsson, Molly Sandén och många fler. 2018 avslutades med en nominering i kategorin Framtidens Artist på P3 Guld och Gaffa utsedde henne till ett av de namn som kommer bli stora under 2019.

Sagt och gjort. 2019 har gått spikrakt uppåt för LOVA. I sommar har hon åkt med som support åt Laleh, hennes singel I Can Do Better har spelats på BBC 1 Best New Pop och hon har gjort en egen, bejublad konsert på Gröna Lund. Nu är hon aktuell med sin andra EP “A Gentleman’s Guide” med låten “Daddy Issues” i spetsen. Videon till singeln hade premiär på Billboard.

Agent: Henrik Lindblom

 
 
 

Liknande artister