Jelassi är det unga hiphopfenomenet från Farsta som sedan tonåren hängt i studior och skrivit lyrik. Hon spelade på SMASH-festivalen 2018 innan hon hade släppt en officiell singel. Hon har uppträtt på Polar Music Prize-utdelningen och på skiva gästat Silvana Imam och Cherrie. Hon säger sig vara trött på negativism, glorifiering av våld och droger, vill i stället bidra med någonting annat. Till Stockholm Direkt sa Jelassi:

 
 
Jag tycker fler borde använda hiphop till att visa känslor, speciellt grabbarna. Jag vet ju att de inte är glada, men det här ’jag är tuff och gråter inte’... Folk här går under. I slutet av dagen, vem gråter inte?
— Jelassi, Stockholm Direkt
 

En inte alltid lätt eller spikrak livsresa tar sig Jelassi an med humor, precision, förändringsvilja. 2018 började det talas om henne då hon dök upp på låten 20 lax ihop med DJ Black Moose, Ozzy och Michel Dida. Samma år fick hennes egen låt Inte konsti spridning på Youtube och året därpå släpptes så rättvist haussade debutsingeln Keff båt. Nu är hon aktuell med sin andra singel Powerpuffstil. Framtiden tillhör Jelassi.

Agent: Lisa Appelgren

 
 
 

Liknande artister