Cherrie har i allra högsta grad bidragit till att både återuppväcka och förnya den svenska r’n’b-scenen och är nu en av dess ledande stjärnor. Ett faktum som understryks såväl av Grammis- och P3 Guld-priser som av en hela tiden tilltagande popularitet som inte visar några tecken på att bromsa. Hennes röst och melodier har däremot en angelägenhet som får det mesta att stanna upp. Eller som hon själv formulerade det i musiktidningen Sonic:

”Det finaste med r’n’b är att det är så vackra melodier och vackra röster som känns. Det finns alltid en låt om första gången du var kär eller en låt till din mamma. Det är urban musik som man kan bli känslig till. Hiphop återspeglar, r’n’b går på djupet. Om Erik Lundin kan berätta historierna hur det ser ut för en förortsunge, så kan jag berätta om känslorna – depression, kärlek och sorg.”

 
 
 

Hajpen som än i dag omger Cherrie började redan med 2015 års debutsingel Tabanja, förstärktes av albumen Sherihan (2016) och Araweelo (2018), för att inte tala om OG (The Mixtape) (2019). Den har lett till samarbeten med alla från Stormzy till Kehlani och tagit henne inte bara till uppträdanden på exempelvis Way Out West, Öland Roots och Gröna Lund utan även flera uppmärksammade turnéer utomlands.

Agent: Lisa Appelgren
Pressmaterial:
Klicka här

 
 
 

Liknande artister