Adam-Boka (1).jpg

Adam Tensta

 

Gav på egen hand svensk hiphop en vitamininjektion då han 2007 albumdebuterade med Grammis-belönade It’s A Tensta Thing, varifrån inte minst den massiva hiten My Cool gjorde intryck och öppnade dörrar. Sedan dess har Adam Tensta befäst sin position med ytterligare två album, Scared Of The Dark (2011) och The Empty (2015. I höjd med det senaste albumet sa han till Nöjesguiden:

”Jag gör det jag vill göra, utan att tänka på om det kommer passa potentiella lyssnare. Min första skiva, engelskspråkig rap i Sverige på den tiden, det trodde jag skulle locka 20 pers. Samma sak gäller den här skivan, den låter exakt som jag vill att den ska låta, sen får man se hur det går med statistiken.”

 
 
 

Utöver allt det andra har Adam Tensta startat egna labeln Järn, värmt upp åt internationella tungviktare som Jay-Z och Rihanna, föreläst om mångfald och aktivism, utbildat ungdomar om hur musikbranschen fungerar samt jobbat med både UNICEF och SOS-Barnbyar. Han är kompromisslös, kreativ och övertygande, vill dra sitt strå till stacken för att lämna en bättre värld efter sig.

Agent: Uno Friedner

 
 
 

Liknande artister